Den store shortsguiden

Varmere temperaturer betyr garderobeskifte i form av lettere, mer sommerlige plagg. Et must i den perfekte sommergarderoben er selvfølgelig shortsen. Bla deg nedover for å få tips og inspirasjon til noen freshe shortser til fritid, trening og friluft!


Fritidsshortsen er et plagg vi bruker hyppig under sommerhalvåret. Den kommer i utallige former, fasonger og farger, og er perfekt å dra frem til mer hverdagslige anledninger. I vårt utvalg kan du finne alt fra lekre denimshortser (var det noen som sa Levis 501?) til myke, avslappede sweatshortser som gir antrekket en sporty edge. Mange av shortsene er laget i en herlig bomullskvalitet som gjør de utrolig komfortable, og som sørger for god holdbarhet.


The denim

Denimshorts, eller dongerishorts som de også kalles, er virkelig et go-to plagg i garderoben. De har tross alt holdt seg i motebildet siden slutten av 1960-tallet, og disse kan du ta frem år etter år. Enten de er tettsittende eller baggy, korte eller lange, stonewashed eller bleket, disse er elsket av svært mange. Kombiner de med et par sneakers og en kul t-skjorte eller bluse - du vil garantert se fresh ut til så og si alle uformelle anledninger!


Casual and comfy

Sweatshortsen er avslappet og komfortabel, og like fin å bruke hjemme i sofaen som når du skal gå en tur i parken. Denne hopper vi gjerne inn i når vi trenger noe behagelig og kanskje litt mer sporty. Tips! Denne blir garantert en favoritt på ferien i sommer - superlett å smette på seg, og helt perfekt i varmen. 

Casual shorts er ypperlig når du vil kle deg i noe avslappet og behagelig, men samtidig ønsker litt mer formalitet. Disse matches gjerne med litt penere topper, og finner du i tillegg frem et par høyhælte sko er du plutselig klar for en tur på byen!

 

 


Er du en friluftsentusiast er det lurt å investere i en skikkelig god turshorts! Den er perfekt for sommerens eventyr når værmeldingen lover sol og varme, den er lett og komfortabel, og med nakne ben på turstien har du optimal bevegelsesfrihet og du unngår å bli klam. Samtidig kan det være lurt å pakke med seg ei turbukse på de litt lengre turene, og kanskje særlig på fjellet der været fort kan slå om.

Noen funksjonelle egenskaper du bør se etter i en turshorts:

♥ God stretch
♥ Pustende
♥ Hurtigtørkende
♥ Slitesterk
♥ Vannavstøtende overflate
♥ Ventilerende
♥ Smarte lommer for oppbevaring
♥ Elastisk linning

 

 

 


Ønsker du en mellomting mellom turbukse og turshorts kan du gå for en litt lengre variant, slik som en shorts i 3/4 lengde, eller en knelang shorts. Disse kan være praktisk når været krever at shortsen dekker litt mer av bena. Ønsker du en variant mellom bukse og shorts er en zip-off pant helt ypperlig. Her får du to funksjoner i et og samme plagg, der du enkelt kan feste på buksebena når kulda kommer, og motsatt.


Når det kommer til å velge treningsshorts kan du ha i bakhodet at visse tekniske egenskaper egner seg litt bedre til spesifikke treningsformer. Imidlertid betyr ikke dette at plaggene ikke kan brukes til flere ting. Tvert i mot! Mange shortser kan du bruke til for eksempel både løping og styrketrening uten at det går på bekostning av hverken prestasjon eller komfort.

Les videre for å bli introdusert til noen favoritter i vårt sortiment!


Den korte

Korte shortser er nok ekstra populære nå på sommeren. De holder deg avkjølt takket være sin korte lengde, og føles gjerne ekstra lette og behagelige i bruk. Herunder skiller man ofte mellom 3 inch og 5 inch lengde, og disse er superallsidige. Takket være at bena er lite tildekket vil du oppleve bevegelsesfrihet, og dessuten svært lite gnaging. Perfekt til løping, styrketrening, rulleski og annen aktivitet!


De smarte 2-in-1 shortsene gir deg det beste av to verdener. Disse er konstruert med en ettersittende shorts på innsiden som ikke tillater innsyn når du beveger deg. Materialet i yttershortsen er lett og ledig, og den praktiske 2-i-1 løsningen sørger for maksimal bevegelighet og komfort under treningen. Med denne typen shorts kan du løpe, hoppe, rulle og stå på henda uten å bekymre deg for innsyn!

 

 


The biker

Knelange shorts, også populært kalt "biker shorts", er noe lengre og rekker som navnet tilsier til rett over kneet. Slik som de kortere shortsene passer også disse ofte til allsidig trening, og våre shortser kjennetegnes av fukttransporterende, pustende og elastiske materialer. Dessuten er den tettsittende passformen med høyt liv superkomfortabel på, og ikke minst flatterende.

Obs! Disse forsveksles ofte med rene sykkelshortser grunnet at de gjerne har lik lengde og samme navn. En shorts beregnet for sykling er derimot utformet enda mer teknisk, og har sykkelpad i skrittet.


Har du funnet en ny favoritt? Hvis ikke - klikk på bildet under og sjekk ut hele utvalget!