Tips til løpeturen!

En løpetur kan gi en herlig frihetsfølelse! Sjekk ut tipsene våre for en optimal treningsøkt!

Det er mange ting som kan løfte løpeturen til din nye høyder! Riktig type sko sørger for best mulig komfort for føttene dine og riktige klær kan heve både komfort og stil! Det finnes også en rekke tilbehør som kan heve løpeturen, både solbriller, løpebelter og barmende plagg som pannebånd og hansker!

 

La oss starte med å se på løpesko! Å kjøpe riktig løpesko kan være utfordrende, men det er en del ting du kan tenke på når du skal kjøpe løpesko som gjør det litt lettere å velge riktig sko!

Hvis du er glad i intervalltrening og å løpe fort bør du ha en lett sko, uten for mye demping og med spenstig fraspark slik at du får fart fremover! Du kan fint bruke dine vanlige løpesko til intervalltrening, men det kan være lurt å ikke bruke løpesko designet for intervall og raske løp til langdistanse- og mengdetrening. Dette er fordi skoenen som er designet til intervall er lettere og med mindre demping, altså stilles det større krav til teknikk og mengdetrening på lite dempede sko kan øke risikoen for belastningsskader.  

Et supergodt eksempel på en sko som egner seg til intervalltrening er modellen Magic Speed fra Asics! Denne har lett vekt, responsiv mellomsåle og karbonplate! Karbonplaten gjør at skummet ikke trykkes flatt og mer av energien returneres som gir mer kraft fremover. Hver gang foten treffer bakken i en sko med karbonplate omdannes kraften til en framoverrettet bevegelse for å akselerere foten fremover. Magic Speed lar deg pushe grensene og yte det lille ekstra!

Hvis du liker å variere løpingen din og kun vil ha èn løpesko er en god allrounder et supert valg! Disse modellene har god demping og passer til både lengre og kortere løpeturer! Selv om dempingen er god er det ofte litt mindre støtdemping i disse skoene enn de som er laget for mengdetrening, men til gjengjeld fungerer de godt til både korte og lange turer! 

Hvis du er typen som løper langt og kanskje også ofte bør du se etter en løpesko med god dempning! En mengdetreningsko er designet for å holde lenge og for å gi god komfort. I løpesko som er laget for å løpe langt er fokuset lagt på god støtdemping og materialer som tåler mye, i stedet for stort fokus på lett vekt og respons. Over ser du to gode modeller til langturen. Nike-skoen har god plass i forfoten som er fordelaktiv på lange turer fordi foten utvider seg og Asics gel-Kayano gir deg tryggheten du trenger!

 

Butikken er full av treningsklær til løpeturen som har alle de teknsiske egenskapene du trenger!

 

I tillegg til løpesko er bekledning også viktig for en optimal løpetur! For eksempel kan hvilken sports-BH du velger ha veldig stor påvirkning på løpeturens komfort! Det kan være veldig ubehagelig om sports-BHen ikke gir støtten du trenger og vi anbefaler derfor å velge en sports-BH som er designet for høy intensitet.

Noen siste tips for å virkelig sette prikken over i'en på løpeturen er å velge riktig tilbehør! Et løpebelte fra Asics eller drikkebelte fra Swix gir deg supre oppbevaringsmuligheter for tingene dine når du løper! Pannebånd og treningshansker kan være perfekt til dager temperaturen er lav og et par sportsbriller gjør det enklere å se kontraster i terrenget!