Tips og triks i vår jeans size guide!

Det er ikke alltid like lett å kjøpe jeans på nett så her har vi samlet noen gode tips til deg som guider deg til å velge riktig buksestørrelse.


Det finnes et hav av ulike jeans med ulike passformer og det er ikke alltid så enkelt å vite hvilken man bør velge. Vi har satt sammen en jeansguide til deg som gjør det litt enklere å navigere i jeansjungelen. Jeansen er et key-item i basisgarderoben og vi har vel alle den favorittjeansen vi alltid sverger til? Det fine med jeans er at du kan velge mellom en rekke ulike vasker og passformer slik at du kan finne jeansen som passer perfekt til deg og din stil. Problemet er bare at dette er også det som er så vanskelig med jeans. Så hva bør du tenke på?  

 

Hvordan finne riktig buksestørrelse?

Det første du bør tenke på er at jeans kommer med ulik liv-høyde: low cut, mid rise, high rise og sky high/ribcage. Jeansen med lav hoftehøyde sitter som regel ca. 5cm under navlen, de med medium rett under navlen, de med høy sitter på eller litt over navlen og de med ekstra høy midje, eller ribcage-jeans, sitter over navlen/ opp til ribbeina. Hvilken hoftehøyde man velger er en smakssak, men jeansene med høy midje er virkelig i trendbildet nå!

Det neste du bør tenke på er størrelsen på jeansen. De fleste jeans kommer i buksestørrelser som ser slik ut: Eksempel: 26/32 og ikke i de velkjente small, medium, large. Størrelseinndelingen av jeans er egentlig ganske smart, det første tallet referer nemlig til livvidden og det andre til benlengden. Tallene er oppgitt i måleenheten inches og kan hjelpe deg å velge riktig buksestørrelse. Finn frem målebåndet og finn din buksestørrelse. 

Jeans kommer også i en rekke ulike passformer som straight, skinny, wide osv. En jeans med straight passform gir en klassisk look og går rett ned med liten variasjon og bredde mellom legger og lår. Går du for en flared passform er den smalere rundt lårene og blir gradvis videre fra kneet og nedover til anklene. Skinny jeans er ettersittende hele veien, mens slim fit gir deg en mellomting mellom straight og skinny. En wide jeans er romslig hele veien og gir en løsere passform. Hvis du liker jeans med en løsere midje, bredere passform rundt lårene og smalere passform fra knærne og ned er tapered modellen for deg. Til slutt har vi cropped-varianten. Denne har kortere benlengde og gir bare ankler som er perfekt til den varmere delen av året. Om du ønsker ankellengde på jeans med normal lengde kan du gå for kortere lengde enn du vanligvis ville gjort! 


Noen siste tips:
♥ Skal du kjøpe bukse med stretch ikke kjøp den for liten, da vil stretchen stå i spenn og buksa får kortere levetid
♥ Skal du kjøpe bukse uten stretch (eller med veldig lite stretch) vil denne ofte føles trang første gang du tar den på. De vil utvide seg ved bruk så pass på å ikke kjøpe den for stor
♥ Ikke vask jeansen din ofte
♥ Ved vask: Vreng og lukk glidelåser for å bevare farge og glidelåsen 
♥ Ikke bruk tøymykner og tørketrommel - spesielt ikke til jeans med stretch fordi det vil ødelegge elastisiteten i stoffet
♥ Følg vaskeanvisningen