Hvordan velge riktig tights?

Syns du det er vanskelig å vite hvilken tights du skal gå for? Ikke fortvil - her har vi samlet en rekke tips slik at du kan kjøpe den ultimate tightsen!

 

Det er lite som slår treningsklærne fra Nike! Alt fra klassiske basisplagg som kan brukes igjen og igjen, til herlige, freshe farger som spriter opp treningshverdagen! 

 

Vi digger hele sortimentet til Nike fordi de har noe til enhver smak, uansett treningsform! Av og til kan det være vanskelig å vite hva man bør velge, så derfor skal vi gi deg noen supre råd i jakten på din nye favoritt-tights! 

Treningstightsen er ofte designet med et formål for øyet - selv om den selvfølgelig kan brukes til all type trening passer for eksempel en yogatights best til yoga og en løpetights best til løping. 

Er du på utikk etter en tights til yoga eller lignende er det et par ting du bør se etter. Til yoga er materialet ofte noe mykere og varmere, samt med en passform som følger formene dine (body-hugging). Dette er viktig slik at du får god flyt i bevegelsene dine. Seamless er et godt alternativ her fordi det ikke gnager.

Skal du ut å løpe stilles litt andre krav til tightsen. Stoffet gir mer støtte og fukttransport. Snøring i midjen er en fordel slik at tightsen ikke sklir ned, og lomme til oppbevaring er en fordel slik at du enkelt får med deg for eksempel nøkler og mobil. Mange løpetightser er laget med refleksdetaljer som kan være kjekt - spesielt om høsten og vinteren.

Er du mer typen som drar på treningssenteret og foretrekker styrke- og studiotrening? Da bør du velge en tights i funksjonelt materiale som gir god støtte og fukttransporterende egenskaper. De skal sitte godt med et midjebånd som passer kroppen din.

Du kan selvfølgelig bruke en hvilken som helst tights til treningen din og det viktigste er at du føler deg komfortabel og at tightsen ikke hindrer deg under økten!

I tilegg til ulike design ved tightser til ulikt bruk har også Nike en del ulike teknologier og egenskaper som kan gjøre ditt valg av tights enklere!

Dri-FIT - Teknologien fra Nike finner du på de fleste treningstightsene. Dette er en teknologi som gir et pustende, fukttransporterende materiale som fjerner svette fra huden så den fordamper raskere. Dette gjør at du holder deg tørrere og mer komfortabel på trening.

Nike infinalon-materialet er typisk på yoga-tightsene! Infinalon-materialet er et utrolig komfortabelt og tøyelig materiale. Materialet er tynnere, lettere og sterkere enn Nikes tradisjonelle garn. Dette gir en lett kompresjonsfølelse som omslutter kroppen slik at du får full bevegelsesfrihet uansett øvelser!

One-serien er et tips til deg som trenger tightsen som passer til ALT! One-tightsene fra Nike er deres mest allsidige tights som passer like godt til trening som til avkobling. Tightsene er laget i ugjennomsiktig materiale, med Dri-fit-teknologi og med mellomhøy midje!

Essential-serien er nettopp det: essensiell. Dette er de perfekte hverdagsklærne som gir en sporty look. Tightsene i essential serien er laget med hovedvekt av bomull og derfor ikke en teknisk treningstights. Dette er leggingsene som gir den ultimate sporty stilen!

 

Passform er superviktig for å føle seg vel i treningstightsen og om du liker en høy eller lav midje, med eller uten knyting, lang eller kort tigths er veldig individuelt!

Det som kan være kjekt å vite er at Nike har mange tightser med medium høy midje, medium rise, som ofte forkortes MR, Dette er Nikes mellomhøye linning som når deg til ca. rett under navlen og gir super komfort.

Tightser med høy midje, high rise, er noe høyere og dekker over navlen! Dette gir ekstra støtte og dekker godt! 

Knyting i midjen gir muligheten for ekstra stramming i midjen og kan for eksempel være en  fordel på løpetur når du ikke vil at tightsen skal skli ned. Dette er også perfekt om du sliter med å finne tights med midjebånd som sitter perfekt.

Noen tightsen kommer i ⅞-lengde. Denne type tights er 1/8 kortere enn en tights med full lengde. Disse tightsene er perfekt for deg med litt kortere ben eller når du ønsker en tights som ikke krøller seg nederst, eller bare vil ha en tights med noe kortere passform.

 

Nike har plaggene for alle og vi digger deres visjon:

Bring inspiration and innovation to every athlete*.

*If you have a body, you are an athlete. 

 

Hele utvalget fra Nike finner du her!

 

-