Hvordan velger du riktig tursekk blant alle de ulike variantene?

Skal du ut på tur er det viktig med en god og riktig sekk! Vi gir vi deg noen supre tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe sekk!

 

Skal du ut på tur er det viktig med en god og riktig sekk! Sekken kan avgjøre hvor flott naturopplevelsen din blir! Ingen ønsker vond rygg og stiv nakke etter en dag på tur med dårlig tilpasset sekk! I videoen under gir vi deg noen supre tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe sekk!

 

Kort tur!

På korte turer trenger du ikke stort i sekken, som regel holder det med vannflaske, kanskje en liten nistepakke og en ekstra genser! I tillegg kan det være praktisk med smålommer lett tilgjengelig til for eksempel mobil og nøkler! På korte turer holder det som regel med en sekk opptil 15 liter.

Dagstur!


På dagsturer trenger du litt mer plass i sekken, både fordi du må ha med mer mat og drikke, men også fordi du kan oppleve mer skiftende vær og bør ha med litt ekstra klær! Sekker i størrelsen 8 til 35 liter passer ofte fint til dette formålet! Et regntrekk kan være lurt å ha i sekken i tilfelle du skulle møte på en regnskur!

Overnattingstur!


På lengre turer og overnattingsturer er det ekstra viktig at du har en sekk som passer godt til kroppen din slik at du opplever god komfort hele turen! Her er det kjekt med en sekk med flere rom for enkel og praktisk oppbevaring! Her kan du bruke alt fra 35-65 liters sekker avhengig av hvor mye utstyr du trenger å ha med. Skal du ha med sovepose og liggeunderlag kan det være lurt å gå for en sekk opp mot 65 liter så du får med deg alt du trenger!

 

Sjekkliste før du pakker sekken:


♥ Størrelse: Kjøp en sekk i den størrelsen som passer ditt formål. Jo lengre tur, jo større sekk.

♥ Løpetur eller kort dagstur: Her holder det med en liten sekk på opptil 15L.

♥ Dagstur: Supert med en sekk på inntil 35L.

♥ Overnattingstur: Her må du ha plass til litt mer og en sekk med volum opp til 65L passer bra.

♥ Langtur: Her trenger du plass til mye. Volum over 65L og opptil 110L passer fint.

♥ Bæresystem: Skal du gå langt og/eller bære tungt er det viktig med en sekk med et bæresystem tilpasset kvinnelig anatomi og husk å velg riktig størrelse.

♥ OBS: Regntrekk kan være lurt! Du vet aldri når du møter en regnskur.

♥ For å få best mulig balanse i sekken bør du pakke det tyngste nærmest ryggen og gjerne høyt opp i sekken.

♥ Sovepose og liggeunderlag pakkes nederst i sekken.

♥ Det kan være lurt å unngå løse gjenstander utenpå sekken fordi disse fort kan skape ubalanser.

♥ Legg det du trenger først øverst.