Terrengskoguiden! Tips og råd til løping på ujevnt underlag.

Terrengsko er spesialdesignet for å gi deg en best mulig løpsopplevelse utenfor veien! Løping over stokk og stein krever andre egenskaper fra skoene enn ved løping på asfalt! Sjekk ut videoen og få noen gode tips!

Den største forskjellen mellom terrengsko og vanlige løpesko er yttersålen! Vanlige løpesko trenger god demping for å skåne mot det harde, statiske underlaget. I terrenget derimot trenger du ikke like mye demping fordi det er naturlig demping i det varierende underlaget!

Merrell Moab Flight 1399,-

Merrell Moab Flight 1399,-

I tillegg er underlaget ujevnt, ofte meg kvist og stein - derfor har yttersålen til terrengsko mønster med god dybde for å gi bedre grep på slike typer ynderlag. Dette kan sammenlignes med dekkene på en landeveissykkel og en mountain bike, fordi de skal brukes på ulikt underlag har de to typene helt ulike dekk!

Merrell Moab Flight 1399,-

New Balance Arishi Gore Tex 1199,-

Nike Wildhorse 6 1299,-

Terrengsko er ofte vevd på en annen måte for å hindre skitt og smuss å komme inn i skoen. Dette er blant annet forebyggende mot gnagsår! I tillegg har mange terrengsko GoreTex, eller annen membran, som gjør dem egnet til løping i all slags vær!

CMP Nashira Maxi Trail Shoe 1199,-

CMP Nashira Maxi Trail Shoe 1199,-

Så husk: Asfaltsko på asfalt, og naturligvis, terrengsko i terrenget!

Sjekk ut hele terrengsko-utvalget her!

Vi oppdaterer stadig terrengsko-utvalget med nye, freshe nyheter! Her kan du finne terrengsko til dame i både stilrene og freshe farger! Vi har terrengsko både med og uten membran, samt med ulike mønsterdybde så du kan finne din favoritt!

Vi anbefaler terrengsko hvis du løper mye på ujevnt underlag for å hindre at løpssteget korrigeres for mye. En terrengsko har mindre demping enn vanlige løpesko og følger derfor underlaget bedre, som gir deg en bedre løpsopplevelse!

Det finnes en rekke ulike typer terrengsko, med mer eller mindre demping avhengig av type terreng. Så her er det bare å finne sin favoritt og nyte løpeturen!

Snør på deg skoene og legg i vei - god trening!


Flere spennende artikler:

Sprek hjemmetreningsøkt uten utstyr med Katarina
Crossfitter, Matilde Garnes, sine treningsfavoritter fra Reebok
Victoria tar deg med på en hjemmetreningsøkt helt uten utstyr
Perfekte antrekk til utetreningen som vil gi deg en energiboost