Størrelsesguiden - Vi viser deg hvordan du bruker en størrelsesguide

Hvordan velge riktig størrelse på nett? Vi i Get Inspired har laget en superenkel guide med konkrete råd for å finne riktig størrelse!

 

Når du handler på nett får du verken sett eller prøvd plagget på, og det kan være vanskelig å vite hvilken størrelse du skal velge! Derfor har vi laget en superenkel guide til deg! Her gir vi deg konkrete råd for å gjøre valg av størrelse litt enklere!

 

 

I leverandørenes størrelseguide er det som regel de samme målene som går igjen: Bryst, midje, hofte og innersøm. Noen har også kroppslengde. I videoen over ser du hvordan du tar disse målene slik at du kan bruke størrelseguiden mest mulig effektivt for å finne den størrelsen som passer best til deg.

Slik finner du din størrelse:

♥ Ta mål av deg selv:
Bryst: Mål rundt den bredeste delen av brystet, og hold målebåndet vannrett.

Midje: Mål rundt den smaleste delen av livet, og hold målebåndet vannrett.

Hofte: Mål rundt den bredeste delen av hoftene, og hold målebåndet vannrett. Stå “normalt”.

Innersøm: Mål fra skrittet til øverst på hælen. Her varierer det litt fra størrelsesguide til størrelsesguide hvor langt ned på foten du skal måle, men hvis du bruker toppen av hælen som referansepunkt vil det stemme ganske bra.

Kroppslengde: Mål fra bakken til toppen av hodet.

Sko: Sett foten flatt på et ark og marker foran og bak foten din. Løft opp foten og mål avstanden mellom de to punktene.

♥ Finn størrelsesguiden til produktet du ønsker å kjøpe og sammenlign tallene dine med størrelsen guiden forteller deg å velge. Er du for eksempel 92cm rundt brystet skal du velge den størrelsen hvor du finner 92 i skjemaet. For eksempel hos Twentyfour er brystmål mellom 88-95 størrelse 38, da er størrelse 38 riktig for deg.

♥ Hvis midje- og brystmål gir to ulike størrelser anbefaler vi å gå for den som matcher brystmålet.

♥ Vær obs på at det er forskjell på innersøm og innside ben/innerbenslengde. Står det innersøm skal du måle til ca. toppen av hælen, men står det innside ben/innerbenslengde skal du måle helt ned til bakken. De færreste passer perfekt inn i skjemaet. Spesielt er benlengde svært varierende og vanskelig å standardisere.

♥ Jeans er kanskje det som er vanskeligst å handle på nett. Her anbefaler vi at du sjekker ut vår spesifikke Levi's-guide eller sjekker ut Dr.Denim-jeansguiden vår!

♥ Om størrelsene ser annerledes ut; feks. 27’, fortvil ikke. Bare følg samme oppskrift.

♥ Når det gjelder sko kan det være lurt å måle begge føttene fordi den ene foten ofte er noe større enn den andre. Husk også at føttene hovner opp gjennom dagen og kan være noe større på kvelden. For mest nøyaktig resultat kan det derfor være lurt å måle på ettermiddagen.