Guide: Hvordan velge riktig sports-BH til treningsøkten?

Hvilken sports-BH du bruker under treningsklærne er med på å avgjøre om du får en bra eller dårlig treningsøkt. Sjekk ut guiden for tips!

 

Er det så viktig hvilken sports-BH jeg velger, spør du? Svaret er ja! Vi lover deg ekstra komfort, optimal støtte og ei bedre økt med den rette treningspartneren! Det viktigste å tenke på er hvilken størrelse du skal velge - og til hvilken aktivitet du skal bruke sports-BHen. Vi hjelper deg!

Visste du at brystene kan bevege seg mer enn 12cm opp, ned eller til siden under trening? Det er derfor superviktig med støtte! Brystene holdes ikke oppe av muskler, men består i hovedsak av hud, fett og bindevev. En vanlig BH reduserer brystbevegelsene med kun ca 35%, mens en sports-BH reduserer med mer enn 70%. Det er verdt å investere i komfort!

Du bør velge sports-BH ut i fra aktivitetsform. Vi skiller mellom tre ulike kategorier; lav intensitet, middels intensitet og høy intensitet. En enkel huskeregel er at jo høyere intensitet på treningen og jo større bryster du har, jo mer støtte trenger du. Altså trenger du mer støtte til løpeturen, enn til yogatimen. Nedenfor guider vi deg gjennom de ulike typene, slik at du kan finne din nye favoritt!

 

Lav intensitet

Til trening med lav intensitet trenger du ikke så veldig mye støtte fra sports-BHen og de er ofte mykere i stoffet. Denne egner seg super til for eksempel yoga eller pilates, men er også ett komfortabelt valg på søndagsturen, eller til dager der du ønsker en supermyk sports-BH under joggedressen eller antrekket. Ingen spiler = ingen gnaging! Nettopp derfor er denne typen overdel også et ypperlig valg for deg som er gravid og har en voksende mage. Kjøper du en lavintensitets-BH en størrelse større en du pleier har du ekstra rom over midjebåndet, og kanskje blir den også med som en stretcty favoritt i barseltiden?

Nike Indy bra er et supert eksempel på en sports-BH til lav intensitet og den gir full bevegelsesfrihet!

Vårt utvalg av sports-BH til lavintensitets trening finner du HER!

Middels intensitet

Aktivitet med middels intensitet krever litt mer støtte, men ikke like mye som for eksempel løping. Aktivitet med middels intensitet kan for eksempel være styrketrening eller powerwalk! Her er bysten mer utsatt for bevegelse og du bør gå for en sports-BH som Nike swoosh bra, eller adidas don't rest aplhaskin bra!
 
Mange sports-BHer kommer med kryssdesign i ryggen (racerback). Dette gjør at den kan være noe trang å få på seg, men når den først er på, gir den også støtten du trenger og hindrer at stroppene glir ned!

Vårt utvalg av sports-BH til trening med middels intensitet finner du HER!

Høy intensitet

Høyintensiv trening stiller høye krav til støtte fra sports-BHen! Høyintensiv trening kan for eksempel være løping eller aerobic. Husk at det meste av støtten skal komme fra midjebåndet og ikke fra stropper som sitter for stramt! Nike Alpha Bra og Stay in Place High Support Sports Bra er eksempler på gode sports-BHer til trening med høyintensitet trening!

Vårt utvalg av sports-BH til høyintensiv trening finner du HER!

 

 

Slik finner du riktig størrelse

Finn omkretsen under bysten: Legg målebåndet stramt, og rund ned til nærmeste 5-er. Dette fordi sports-BHen heller skal være litt for stram enn litt for løs. Får du 84 centimeter, skal du altså runde ned til 80.

Finn omkretsen rundt brystene: Her er det viktig at du legger målebåndet rundt det fyldigste punktet. La oss si at du har et brystmål på 94 centimeter.

Slik regner du:

Differansen mellom båndstørrelse og bryststørrelse gir svaret på hvilken cup du har.

Eksempel: 80 – 94 gir en differanse på 14. Det betyr at du er en B-cup.

10-11 cm: AA (XS)
12-13 cm: A (S)
14-15 cm: B (M)
16-17 cm: C (M)
18-19 cm: D (L)
20-21 cm: E (L)
22-23 cm: F (XL)
24-25 cm: G (XXL)

Design

Ulike sports-BHer har ulike design og de ulike designene har ulike fordeler!

En sports-BH med ekstra bredt midjebånd passer perfekt til en High Waist tights hvis du vil trene i bare sports-BHen og kun ønsker liten glippe mellom tights og BH!

Racerback gir kryssdesign bak, samler stroppene og sørger for at de ikke glir ned under aktivitet. Med andre ord: disse sitter som et skudd!

Høy skjæring foran gjør at man er ekstra tildekket! Dette er spesielt gunstig under aktivitet hvor man bøyer seg mye fram, som for eksempel yoga! Sports-BH med høy skjæring er også super hvis du har en treningstopp du syns er litt for utringet!

Sports-BH med zip-front er supersmart og enkelt å få på seg! Perfekt for deg med vonde skuldre eller synes det er vanskelig å tre en tettsittende overdel over hodet!

 

 

Noen siste tips:

I tillegg kan du velge sports-BH med eller uten padding. Dette er en smakssak og vi anbefaler å velge det du liker best! Fordeler med padding er en mer tildekket byste i tynne gensere, og økt støtte. De uten padding er tynnere, og dermed mykere og med noe bedre ventilering.

Overdelen i en sports-BH kan være hel eller delt i to separate cuper i fronten. BHer med hel overdel holder bysten tett til kroppen og er myke og komfortable, men kan gi noe mindre støtte under høyintensitet som løping. BHer med delte cuper separerer bysten, og gir maks støtte på hver sin side isteden for som en helhet.

Hvis du vil ha ekstra støtte og komfort mot hud og skuldre kan du velge en sports-BH med vatterte skulderbånd. Dette er et supert valg for høyintensitet og spesielt i større cup-størrelser.
 
 
En liten fun fact til slutt:

Visste du at treningsklær ikke tåler skyllemiddel eller tøymykner? Dette gjør at porene i stoffet mister pusteevnen, og at vond lukt setter seg i tøyet. Mange tror at skyllemiddel og tøymykner gir god duft til sportsundertøyet, men det er altså det motsatte som skjer. Sports-BHen mister dessuten elastisitet jo mer den vaskes og bør byttes ut med jevne mellomrom (30-40 runder i maskinen/ eller 6-12mnd).

 

Hele utvalget finner du her

-