Terrengløpesko til dame

0 produkter
Sorter etter relevans
Viser 0 av 0 produkter

Terrengløpesko

Skoene er det viktigste verktøyet for en person som løper mye. Terrengløpesko er spesialdesignede sko for løping i tøffere terreng som fjell, skog og stier. Med grov såle og myk gummi gir de deg en god friksjon og et godt grep.

En god terrengløpesko skal gi tilstrekkelig støtte og avlastning til foten. I vanskelige terreng er det viktig at de holder foten din på plass, slik at du unngår skader.

Visste du at det myke underlaget i terreng fungerer som en naturlig dempepute når du løper? Dette gjør at terrengløpesko kommer med mindre demping, noe som gjør dem lettere enn vanlige løpesko. Om du må løpe på asfalt et stykke før du kommer til terrenget, kan det derimot være lurt å velge en terrengsko med mer demping.

Terrengsko til ulike behov


Synes du det er vanskelig å finne riktig terrengløpesko? Vi har samlet våre beste tips til hva du bør se etter:

  • Det kan være lurt å tenke over hvilket terreng du skal løpe på. Ulikt terreng krever forskjellige terrengsko.

  • Se etter hvilket dropp skoen har. Dropp er et uttrykk som brukes om forskjellen i såletykkelsen fra forfoten til hælen på skoen. Lavt dropp vil gi mer støtte til foten og er derfor vanligst for terrengløpesko.

  • Hvilken pronasjon du har i løpssteget vil ha innvirkning på hvilke terrengløpesko som passer deg best. Ved overpronasjon får foten en overdreven bevegelse innover når den treffer bakken. Har du dette bør du investere i terrengsko med ekstra god støtte. Ved underpronasjon blir foten stiv med en høyere rist og fotbue. Da vil vi anbefale sko med ekstra støtdemping for å unngå skader.

Er du likevel usikker på hvilken type terrengløpesko som passer for deg? Spør oss! Vi hjelper deg gjerne.

-