Emballasje

 

Emballasjen vi bruker til å sende ut varene fra Get Inspired er nøye utvalgt med bærekraft i fokus. Posene vi bruker er laget av 99% innsamlet plast, såkalt PCR- plast. Dette er plast som er samlet inn og gjenbrukt, og som kan brukes igjen og igjen i nye poser. Dette gjør at posene inngår i den sirkulære plastøkonomien og at vi gjenbruker en ressurs som allerede er oppfunnet, som igjen er noe av det beste vi kan gjøre for miljøet. Grunnen til at 99% er laget av plast er fordi 1% går med til farging av posen.

Emballasjen vår produseres på en fabrikk i Tyrkia. Fabrikken er en av Europas mest moderne fabrikker og har vunnet, og vinner stadig, internasjonale priser for deres fokus på CSR (Corporate Social Responsibility). Fabrikken er i tillegg godkjent til produksjon av matemballasje, som stiller store krav til renhold og kontroll. I tillegg har den alle relevante ISO-sertifikater og har vært samarbeidspartner med Scanlux i mer enn 20 år.

Emballasje av plast blir i en del tilfeller sett på som miljøversting og det er lett å tenke at papir ville vært et bedre alternativ. Her er det viktig å skille mellom engangsplast og gjenbrukbar plast. Engangsplast er svært miljøfiendtlig fordi den kun kan brukes en gang. Gjenbrukbar plast derimot kan gjenvinnes tilnærmet uendelig mange ganger og blir derfor mye mindre belastende for miljøet.

Det er flere grunner til at vi velger gjenbrukbar plast over papir. En av grunnene er at vi ville hatt behov for veldig mye mer papir per emballasje for å gjøre den solid nok til å håndtere vekten av varen og transporten. En annen grunn er at det er vanskeligere å gjenvinne papiremballasjen fordi papir mister en del av styrken sin hver gang det gjenvinnes og det må derfor tilføres nytt papir for å oppnå nødvendig tykkelse. Vanligvis kan papir gjenvinnes maksimalt 8 ganger, etter dette vil fibrene være i for dårlig forfatning til å brukes videre.

Å gjøre både plast og papir så miljøvennlig som mulig krever en betydelig innsats, og selv om ingen av dem er helt perfekte, har vi tatt skritt for å gjøre vår plastemballasje så bærekraftig som mulig. Emballasjen vi bruker er produsert av resirkulert materiale og kan gjenvinnes utallige ganger uten at kvaliteten blir påvirket. I tillegg er plastemballasjen svært plassbesparende, noe som betyr at vi kan utnytte fraktvolumet optimalt under transport. Vi har også valgt å samarbeide med Bring som fraktselskap fordi de tilbyr de beste løsningene. For å gjøre det enklere for våre kunder å være miljøbevisste, har vi lagt til to lukkemekanismer på posene slik at de kan brukes igjen ved bytte og retur. Vi oppfordrer også våre kunder til å resirkulere emballasjen, og gir dem informasjon om dette på posene.

-