Treningssko gir styrketreningen et løft

En treningssko skal være stabil, gi god bakkekontakt og fremdeles være fleksibel! Så dropp løpeskoene og ta styrketreningen til nye høyder!

Mange syns kanskje det virker unødvendig å kjøpe både løpesko og treningssko, men det er viktig å huske på at løping og styrketrening er to ulike idretter! Du ville for eksempel ikke brukt slalåmsko til langrennski! Foten din skal sammen med et stort antall sener, bein og muskler overføre vekten og bevegelsen av kroppen til underlaget. Skoen du velger skal samarbeide med foten din om denne oppgaven og feil type sko kan i verste fall føre til skader og overbelastning. 

Treningssko skiller seg fra løpesko på flere områder! En treningssko er laget for bevegelser til sidene mens en løpesko er laget for bevegelser fremover. En treningssko er oftere flatere mot bakken, noe som gir en mer stabil grunn å stå på. Den er også forsterket i overdelen for at foten skal holdes mot sålen i bevegelsene. En løpesko er laget for bevegelser fremover og er ofte litt mer avrundet i sålen for å få en finere overgang fra hæl til tå. Overdelen er, akkurat som sålen, også laget for bevegelser fremover og kommer derfor ikke til å klare å stabilisere sidebevegelser. En treningssko er også mer slitesterk i både overdel og såle for å tåle gnidninger og friksjoner som det er mye mer av i trening. 

I tillegg til alle de tekniske fordelene ved å velge en treningssko til styrketreningen vil du også kjenne hvor mye bedre bakkekontakt du får og hvor mye mer stabil du blir i utførelsen av øvelsene dine! Under har vi samlet noen av de beste skoene på markedet til nettopp dette formålet! Vi anbefaler deg å sjekke dem ut!

Reebok sin treningsko Nano har vært en bestselgende treningssko i årevis! Dette er den ultimate treningsskoen til styrketrening og functional fitness! Minimalt drop og ny støtteenhet fra hælen gir stabiliteten du trenger når du løfter, mens den myke overdelen i Flexweave® gir fleksibiliteten du trenger til øvelser med mer bevegelse som f.eks. box jumps! Selv om dette i utgangspunktet er en CrossFit sko er den også helt super til annen innendørs trening og du kan derfor løfte tungt i skoen og bruke den til høyintensive økter, uten at den føles for stiv!

 

Reebok HIIT er hakket mer fleksibel enn Nano X1! Disse er designet til HIIT-trening: High Intensity Interval Training og om du sjelden trener tung styrke egner denne seg bedre for deg enn Nano X1. Skoene gir god støtte til de varierte øvelsene som utføres under høyintensiv trening på gymmet! Mesh i overdelen gir gode pustende egenskaper og en smal rundt kanten sikrer god passform! I tillegg har skoen uttakbar innersåle, lett støtdempende EVA-såle og godt grep!

 

Nike Metcon er skoen for deg som trener mye styrke, men som trenger en mer allsidig sko enn en ren løftesko! Disse gir en uslåelig stabilitet og er perfekt til styrketrening og crossfit! Skoen er stabil nok til tunge løft og fleksibel nok til øvelser med høy intensitet som box jumps og burpees! Uttakbart Hyperlift-innlegg følger med skoen slik at du kan tilpasse hælhøyden - dette innlegget er for eksempel supert å legge i skoen når du skal gjøre knebøy!