Jeansguide: For å hjelpe deg å finne riktig jeansstørrelse

Det er ikke alltid like lett å finne riktig jeansstørrelse, spesielt ikke når du nettshopper! Derfor har vi laget en omfattende jeansguide som forhåpentligvis gjør størrelsesvalget litt lettere!

Jeansguide Levi’s

I havet av ulike jeans kan det være forvirrende og ikke minst krevende å finne riktig variant og ikke minst riktig størrelse! Vi i Get Inspired vet hvor vanskelig dette kan være og to av våre herlige innkjøpere gir deg derfor her en guide og gode beskrivelser av hver bukse!

Det første tallet i en jeansstørrelse representerer midjen, det andre lengden. Den ene innkjøperen (til venstre på bildene) er 161 høy og bruker buksestørrelse 29/30. Det er denne størrelsen vi bruker som referanse når vi videre snakker om at en bukse er stor eller liten i størrelsen. Den andre innkjøperen (til høyre på bildet) er 173cm høy og bruker buksestørrelse 28/30. På henne er det den som er brukt som referansestørrelseNederst i guiden finne du modellen 501 Crop fra Levis, her har begge innkjøperne gått ned til lengde 28. 

Begge modellene har her på seg bukser med samme lengde, 28 (kroppet) og 30 (“vanlige” jeans). Dette gjør vi for å vise deg hvordan lengden på buksene vil framstå  på to damer i ulik høyde. Hvilken lengde du ønsker på buksa må du bestemme ut i fra hvilken look du er ute etter. Noen liker at buksa krøller seg nederst, noen foretrekker å brette opp jeans, mens andre liker den noe kortereMerk også at Levis er noe lang i bena så om du er usikker på lengden anbefaler vi å gå en lengde ned

Vi opplever at Levi’s sine jeans varierer noe i passform og størrelse avhengig av hvilken vask (farge) de har. Innledningsvis gir vi deg en generell beskrivelse av hver modell, før du får mer utfyllende informasjon rundt hver farge. Scroll deg ned til den varianten som er aktuell for deg, se bilder og les våre erfaringer. Lykke til med buksejakten

 

Mile High Super Skinny♥

Denne modellen er veldig høy på livet, den går godt over navlen. Dette er derfor buksa for deg som liker høyt liv! Passformen er veldig ettersittende langs hele benet, derav navnet “super skinny”. Buksa har god stretch så den føles ikke ubehagelig selv om den er veldig ettersittende

 

721 High Rise Skinny♥

Denne modellen er ikke like høy i livet som mile high, men den har likevel god livhøyde. Denne går ca. til navlen. Passformen er ettersittende, men her igjen, ikke like ettersittende som super skinny-modellene. Her får du en bukse som er ettersittende uten å være supertight! God stretch gir god komfort!721 og 724 er like i midjen, men ulik fra låret og ned, her er 721 smalere.

 

724 High Rise Straight

Denne modellen er ikke like høy i livet som mile high, men den har likevel god livhøyde. Denne går ca. til navlen. Denne er generelt videre i passformen enn 721 high rise skinny. I tillegg har denne buksa rett passform fra knærne og ned som gir en litt mer classy look721 og 724 er like i midjen, men ulik fra låret og ned, her er 721 smalere.

 

501 Crop♥

Ikonisk modell fra Levi’s! Dette er også den modellen som varierer mest fra farge til farge. Den er mellomhøy i livet og går ca. til navlen. Bena har rett passform og gir en litt mer baggy og stilig lookDet fantastiske med 501 at du bærer den sånn som du ønsker, på hoftekammen, lenger ned, baggy, ettersittende! Skap din egne 501-stil♥ 

 

Ribcage Straight Ankle♥

Denne modellen er inspirert av 90-tallet! Modellen har ekstra høy midje! Midjen går ca. opp til ribbeina og er den høyeste midjen du finner på Levi's sine modeller. Buksa har rett passform og gir en ikonisk lookLengden på denne buksa er noe annerledes enn de andre modeller og de fleste liker denne noe avkortet. Vi anbefaler derfor at du går for lengden kortere enn du normalt ville valgt. Hvis du for eksempel bruker lengde 30 til vanlig, anbefaler vi 29 i denne.

 

Mile High Super Skinny

Farge: Black Galaxy

Produktkode: 22791

Produktfarge: 0052

Denne heter “super skinny” og slik er den også i passformen, den sitter som støpt. Den har svært god stretch og vil utvide seg noe. Vi anbefaler derfor å gå en størrelse ned. Merk deg også forskjellen på denne og den med navn “721 high rise skinny”. “Mile high super skinny” er både smalere og har høyere midje enn “721 high rise skinny”. 

Husk også at svarte bukser ofte mister farge fortere enn blå jeans så ikke vask den mer enn nødvendig.

 

Mile High Super Skinny

Farge: Celestial Rinse - Dark Wash

Produktkode: 22791

Produktfarge: 0053

Denne modellen er det som kalles uvasket (en mørk blå farge). Når buksa er uvasket har den ofte, som denne, mindre stretch og føles trangere i starten. Likevel vil vi si denne er normal i størrelsen, du kan eventuelt vurdere å gå opp en størrelse. Dersom du fra før er kjent med/ vant til Mile High Super Skinny i andre  varianter, så merk deg at denne uvaska varianten kan oppleves som litt lavere i livet, nettopp fordi den har mindre stretch. 

Uvasket jeans i denne mørke fargen kan avgi litt farge. Et tips er å legge buksa i vann og eddik for å hindre avfarging. Et annet tips er å bruke vaskemiddelet “colour catcher”!

 

Mile High Super Skinny

Farge: On The Rise - Medium Wash

Produktkode: 22791

Produktfarge: 0096

Denne minner mye om den uvaskede modellen i fargen, men passformen er veldig annerledes. Denne er superstretchy og føles nesten mer som en tights. Stoffet er også noe tynnere som gir den supercomfy feelingen. Den er litt stor i størrelsen, så gå gjerne ned en størrelse. Husk likevel på at det ikke vil lønne seg å gå ned flere størrelser (om du ikke er veldig slank, da kan du faktisk gå ned 2 størrelser i denne buksa), da det er viktig at stretchen i buksa ikke blir stående i spenn. Livvidden, mile high, går over navlen.

 

Mile High Super Skinny

Farge: Between Space And Time - Light Wash

Produktkode: 22791

Produktfarge: 0110

Denne har nesten samme passform som buksen over (fargen mørk denim), men ikke like stor i størrelsen. Denne er noe stor i størrelsen, men om du ønsker å gå ned må vurderes ut i fra hvor trang du ønsker at buksen skal være. Herlig jeansfølelse med god stretch!

 

721 High Rise Skinny♥

Farge: Have A Nice Day

Produktkode: 18882

Produktfarge: 0332

Denne jeansen i lys denim er noe stor i størrelsen og den vil også utvide seg noe, derfor anbefaler vi å gå en størrelse ned i denne jeansen. 

 

721 High Rise Skinny♥

Farge: To The Nine - Dark Wash

Produktkode: 18882

Produktfarge: 0188

Denne modellen er det som kalles uvasket (en mørk blå farge). Når buksa er uvasket har den ofte, som denne, mindre stretch og føles trangere i starten. Fordi denne varianten er trangere og har mindre stretch anbefaler vi å gå opp en størrelse selv om den vil utvide seg noe. Vi antar at buksa vil utvide seg ca. ½ størrelse. Uvasket jeans i denne mørke fargen kan avgi litt farge. Et tips er å legge buksa i vann og eddik for å hindre avfarging. Et annet tips er å bruke vaskemiddelet “colour catcher”!

 

721 High Rise Skinny♥

Farge: Smooth It Out - Dark Wash

Produktkode: 18882

Produktfarge: 0275

721 i denne mørke denimfargen er superstretchy! Denne føles nesten som å ha på seg en strømpebukse og er rett og slett supercomfy! Den er noe tynnere i stoffet og den er en del større i størrelsen enn de andre fargene i samme modell. Vi vil anbefale å gå ned en størrelse, og kanskje til og med to, hvis du vil ha den veldig tight.

 

721 High Rise Skinny♥

Farge: Out Of Touch - Medium Wash

Produktkode: 18882

Produktfarge: 0331

Dette er en av våre absolutte bestselgere! Buksa har god stretch og føles som en “vanlig jeans”. Den er normal i størrelsen, og selv om den vil utvide seg noe, anbefaler vi å gå for din vanlige størrelse. 

 

724 High Rise Straight♥

Farge: San Francisco - Light Wash

Produktkode: 18883

Produktfarge: 0047

High Rise Straight har en rettere passform enn skinny-modellene. Buksa går rett ned fra knærne og ned til bakken som gir den en litt mer classy look. Denne er litt stor i størrelsen så gå gjerne ned, husk at den også vil utvide seg litt. 724-modellene føles generelt litt større ut enn 721-modellene. 724-modellene er rett og slett litt løsere, men de skal også ha en mer løstsittende passform. 

 

724 High Rise Straight♥

Farge: Black Sheep

Produktkode: 18883

Produktfarge: 0006

High Rise Straight har en rettere passform enn skinny-modellene. Buksa går rett ned fra knærne og ned til bakken som gir den en litt mer classy look. Denne har ganske god stretch og er stor i størrelsen. Den føles bra, men vil utvide seg og vi anbefaler derfor å gå en størrelse ned.  Fortvil ikke om den føles litt trang i starten! Denne buksa kan fint brukes til et penere antrekk. Husk at svarte bukser kan miste noe av fargen hvis den vaskes ofte.

 

724 High Rise Straight♥

Farge: Paris Storm

Produktkode: 18883

Produktfarge: 0075

High Rise Straight har en rettere passform enn skinny-modellene. Buksa går rett ned fra knærne og ned til bakken som gir den en litt mer classy look. Denne fargen har veldig god stretch og oppleves som stor i størrelsen. Vår anbefaling er derfor å gå ned en størrelse. Modellen stopper rett under navlen og er behagelig på.

 

501 Crop♥

Farge: Montgomery Baked Blue

Produktkode: 36200

Produktfarge: 0074

501 fra Levi’s er både kjent og kjær, men det kan være vrient å velge riktig størrelse. 501-modellene varierer en del fra farge til farge. Denne lyseblå er den som er størst i størrelsen av våre 501-modeller. Den er 100% bomull og ingen stretch. Den vil utvide seg en del og derfor anbefaler vi å gå en størrelse ned, da vil den nok føles noe trang, men husk at den utvider seg. Den vil være noe stivere enn andre jeans fordi den ikke har strech, men den er likevel komfortabel å ha på!

 

501 Crop♥

Farge: Charleston All Day

Produktkode: 36200

Produktfarge: 0094

501 fra Levi’s er både kjent og kjær, men det kan være vrient å velge riktig størrelse. 501-modellene varierer en del fra farge til farge. Denne mørke varianten har ganske godt stretch! Denne kan føles enten litt trang eller den kan ha “perfect fit”! Her må du vurdere litt selv, den vil gå ut noe så vi vil hvertfall anbefale en størrelse ned om du vipper mellom to. Om du bør gå en størrelse ned avhenger også av om du ønsker en mer eller mindre baggy look.

 

501 Crop♥

Farge: Charleston Vision - Light Wash

Produktkode: 36200

Produktfarge: 0095

501 fra Levi’s er både kjent og kjær, men det kan være vrient å velge riktig størrelse. 501-modellene varierer en del fra farge til farge. Denne fargen er ganske lik buksen over, men den er likevel litt annerledes på. Den føles litt trangere og har litt mindre stretch, men her igjen vil buksa utvide seg noe. Om du ønsker en tightere passform bør du derfor gå ned en størrelse. Hvis du så vidt får igjen knappen passer den bra! 

 

501 Crop♥

Farge: Tango Beats

Produktkode: 36200

Produktfarge: 0096

501 fra Levi’s er både kjent og kjær, men det kan være vrient å velge riktig størrelse. 501-modellene varierer en del fra farge til farge. Denne modellen har avklippet kant som gjør den litt kortere enn de andre 501-buksene. I tillegg får den en rufsete kant nederst i motsetning til de andre. Denne modellen er liten i størrelsen, men husk at den utvider seg så den er ikke nødvendigvis for liten selv om det føles sånn med en gang. Virkelig prøv den før du konkluderer med at den er for liten. Hvis du er av typen som ikke klarer å vente på at den skal gå seg litt ut vil vi anbefale å gå en størrelse opp. Den Treffer ca. midt på navlen og kan derfor føles litt trang over magen, noe som også gjør at den kan oppleves liten.

 

Hvordan ta vare på favorittjeansen?♥

Vask jeansen minst mulig

Bruk en tannbørste eller lignende med mild såpe til å fjerne små flekker heller enn å hive den i vaskemaskinen.

Hvis den må vaskes: Husk å lukke glidelåsen og vrenge buksa. Dette bevarer fargen og glidelåsen.

Vask i kaldt vann. Dette beskytter fargen og passformen.

Ikke bruk tøymykner eller tørketrommel. Da blir stretchen ødelagt.

Ikke tørk i solen: Da kan jeansen bli misfarget.
Følg vaskeanvisningen på vaskelappen.

For miljøets skyld: Prøv å reparer jeansen om den skulle bli ødelagt, det er enklere enn du tror!

Vi har også laget en videoguide til deg som trenger hjelp med å handle jeans på nettSjekk ut videoen under for gode tips & triks♥


Flere spennende artikler:

Skiskole med Therese Johaug - masse gode tips til langrennsturen
Hvordan velger du riktig tursekk blant alle de ulike variantene?
Boost treningsmotivasjonen med nye, freshe løpesko
Turshortsguide med gode tips til deg som skal på Norgesferie